tasje1

Altijd handig, dit kleine portemonneetje. Als het recht breien al aardig lukt kun je dit heel gemakkelijk maken. Het is eigenlijk een recht lapje dat in een puntje eindigt door steeds steken samen te breien. Is niet moeilijk en het resultaat is heel leuk. Zoek een leuke knoop uit voor de sluiting. Mag ook een lekkere glanzende kraal zijn. Jij bepaalt hoe mooi het wordt. Dat is zo leuk aan zelf maken.

Dit heb je nodig

  • een restje wol voor breinaald 3 of 3.5 in twee kleuren
  • breinaalden 3 of 3.5
  • een grote naald met stompe punt
  • een mooie knoop of kraal voor de sluiting

Dit moet je doen

Zet met de hoofdkleur (in dit geval blauw) 20 steken op. Brei 26 pennen recht, je krijgt dan 13 ribbels. Neem nu de tweede kleur (wij namen groen) brei hiermee 28 pennen (14 ribbels). Je kant dus niet af, maar breit met de nieuwe kleur verder. We gaan nu minderen voor het klepje. Brei in de eerste naald 1 steek en dan twee steken samen, brei verder tot de laatste drie steken. Brei weer twee steken samen en daarna de laatste steek. Brei de volgende toer zonder te minderen. Herhaal deze twee toeren tot er drie steken over zijn. Haal de draad door deze drie steken en trek aan. Maak nu van deze draad een lusje voor de knoop.

breien2klein2

Vouw het blauwe deel naar voren tot net onder het klepje, naai de zijkanten vast met wol en de grote naald. Maak de steekjes niet te ver uit elkaar anders verlies je de spulletjes die je erin gaat doen. Naai nu een mooie knoop en klaar is je portemonnee.

Toch maar mooi zelf gemaakt!

Tip: een duidelijk filmpje over hoe je recht breit en hoe je mindert vind je op de site. Ook hebben we handige tips voor je over het kopen van wol en naalden.

Laat een reactie achter