Vriendschapbandjes zijn gewoon leuk en heel simpel te maken. Maak ze in allerlei kleurtjes, voor jezelf voor je beste vriendin, zus en misschien zelfs je moeder.

De armbandjes zijn gemaakt van drie kettingen lossen en worden daarna gevlochten, Je kunt natuurlijk ook één ketting van lossen maken en er dan heel veel om je pols doen. Versier ze met kraaltjes en het resultaat is net zo leuk. Doe wat je zelf leuk vindt.

Wat heb je nodig

  • restjes katoen in drie kleuren, meer mag natuurlijk ook
  • haaknaald nr 3
  • eventueel een slotje (Xenos)

Haak een ketting van lossen, maak hem zo lang dat hij om je pols past. Aan het einde knip je de draad af en haalt hem door de lus, je hebt dan gelijk een knoopje.

Doe dat nog twee keer met een andere kleur.

Knoop nu de drie kettingen aan elkaar aan één kant en vraag of iemand deze even wil vasthouden of zet er iets zwaars op. Zelf heb ik ze vastgemaakt aan een klembord.

klein

 

Maak nu van de drie strengen een vlecht en maak aan het einde weer een knoop. Je kan er nu voor kiezen om hem om je pols te knopen of er een slotje aan te maken. Het is ook leuk als je er veel maakt om je pols, enkelen en vlechten, eventueel versiert met kraaltjes.

Leef je uit, alles kan en mag.

Wil je nog een keer rustig zien hoe lossen worden gehaakt? Bekijk dan het filmpje op onze site.

Veel succes, we zijn benieuwd wat je gaat maken.

Laat een reactie achter