img_2022

Zijn ze niet schattig? Deze popjes willen graag je sleutels bij elkaar houden, maar vinden het ook leuk om aan je tas of etui te bengelen. Maak er gelijk eentje voor je beste vriend of vriendin, want moeilijk zijn ze niet. Ze worden gebreid in recht en in averecht, aan de bovenzijde van het mutsje minderen we wat steken. Je kunt kijken bij de filmpjes hoe je dat doet.

Dit heb je nodig

  • wol in verschillende kleurtjes
  • breinaalden nr. 3
  • borduurzijde voor de gezichtjes
  • vulmateriaal
  • stompe naald
  • sleutelring

Zo maak je het popje

Zet 15 steken op met de kleur die je voor de schoentjes hebt gekozen. Brei 2 naalden recht (1 ribbeltje) Ga over op de kleur voor de broek (of beentjes voor een meisje). Brei voor de broek verder in recht 10 naalden (5 ribbels). Voor het meisje brei je 5 naalden recht heen en averechts terug (tricosteek) voor de beetjes en 5 naalden tricotsteek met de kleur voor het rokje.

Wissel naar de kleur voor de trui. Brei nu voor de jongen ook verder in tricotstreek, de trui is 6 naalden hoog,  wissel dan naar de kleur voor het gezichtje. Brei 4 naalden tricotsteek voor het gezichtje en ga dan verder in de kleur van de muts. Brei eerst twee naalden recht (1 ribbel) ga verder in tricotsteek.

Je moet nu voor het mutsje minderen. Brei 1 steek recht, 2 steken recht samen, 9 steken recht, 2 steken recht samen, 1 steek recht. Brei de teruggaande toer averecht zonder te minderen. De volgende toer weer minderen: 1 steek recht, 2 steken recht samen breien, weer 2 steken samen breien, 3 steken recht, 2 steken recht samen breien, weer 2 steken samen breien,  1 steek recht. De teruggaande toer brei je averecht. Haal nu de draad door de resterende steken en trek aan.

pop1klein

Afwerking:

Sluit aan de achterkant de naad met de wol in dezelfde kleur, maar laat de onderkant open. Vul nu het poppetje losjes op, gebruik niet te veel vulling. Naai nu ook de onderkant dicht. Neem nu een draad in de kleur van het broekje (of beentjes) en haal die door de naald, prik de naald van boven naar beneden door het breiwerk en de vulling heen. Kom aan de achterkant weer met de naald naar boven. Doe dit tot twee steken of ribbels onder het truitjes. Er ontstaan nu twee beentjes.

Maak nu de armpjes door aan weerzijden, 2 steken vanaf de zijkant een paar steekjes te maken door het breiwerk heen. Kijk hiervoor goed naar het voorbeeld op de foto. Om het hoofdje te maken rijg je een draad onder het gezichtje en trek je die stevig aan zodat er een nek ontstaat. Als laatste borduur je oogjes, neusje en mondje op je pop. Sleutelhanger eraan en klaar!

pop3klein

Laat een reactie achter