colklein

Een lekkere warme en dikke colsjaal zelf maken, hoe leuk is dat? We hebben hem gehaakt in stokjes van een dikke tweekleurige wol met een nog dikkere haaknaald, dat betekent dus lekker opschieten en snel klaar. Op het garen staat haaknaald nr 5 maar we haken hem met haaknaald nr 8, dat zorgt ervoor dat hij wat losser wordt en dus lekker soepel aanvoelt. Echt gemakkelijk om te maken. Wanneer je stokjes haken onder de knie hebt, is deze sjaal een eitje. Dus ga snel aan de slag, dan kun je hem deze winter nog dragen.

Benodigdheden

  • 2 bollen wol voor naald nr 5 (wij hebben Tweed van Zeeman gebruikt)
  • 1 haaknaald nr 8
  • naald met stompe punt

Zo maak je de colsjaal

Haak een ketting van 26 lossen. Haak drie lossen voor het eerste stokje en begin met het eerste stokje in de vierde losse van de naald. Haak nu verder met in iedere steek een stokje. Blijf zo verder iedere toer stokjes haken tot je ongeveer 1 meter en 40 centimeter lengte hebt, bij ons waren dat precies twee bollen.

kol2

Tip: weet je niet meer zo goed hoe een stokje gaat? Bekijk dan even het filmpje.

kol3

Let op !!! Hou aan het einde nog wel een draad over voor het aan elkaar naaien van de col. Naai nu de col met de korte kanten zo netjes mogelijk aan elkaar.

En klaar is hij al.

Veel plezier met maken en dragen.

Laat een reactie achter