vlaggetjes3

Soms kun je met de meest simpele lapjes iets maken wat geweldig leuk is. Dit schattige mini vlaggenlijntje is echt een breiwerkje voor beginners. We breien alleen maar kleine lapjes met de rechte breisteek en doen verder niets wat ingewikkelder is dan dat. Als ze af zijn maken we er een vlaggenlijn van met wat touw, vilt en knijpertjes. Een leuk kraamcadeau voor een pasgeboren baby of in felle kleuren voor de verjaardag van je vriendin. Succes verzekerd!

Dit heb je nodig

  • een paar restjes wol voor breinaald nr. 3.5 of 4
  • breinaalden nr. 3.5 of 4
  • mini knijpertjes (Xenos)
  • restje vilt
  • textiellijm
  • stukje draad of touw

Zo maak je de vlaggenlijn

Zet 15 steken op en brei 28 naalden recht (14 ribbels). Kant de steken af. Brei nu net zoveel lapjes als je nodig hebt voor de naam. Brei ook wat extra voor de eerste en de laatste vlag.

Nu gaan we er een vlaggenlijn van maken. Knip uit vilt de letters van de naam. Je kunt heel gemakkelijk de naam printen op de computer, maak de letters groot genoeg om uit te knippen. Plak ze met textiellijm in het midden van de lapjes. Neem nu een stevige draad, een stukje touw of een mooi lint en zet de lapjes met knijpers in de goede volgorde aan de lijn.

Je vlaggenlijn is klaar!

Wil je weten hoe je recht breit en hoe het afkanten gaat? Bekijk dan hier de filmpjes.

Laat een reactie achter