Een gemakkelijk haakwerkje dit keer, goed te maken door beginnende hakers. Deze telefoonhoesjes zijn niet alleen gemakkelijk te maken maar ook superleuk. Ze worden gemaakt van vasten zonder minderen of meerderen. Je kunt ze versieren zoals jij dat leuk vindt. Kijk eens bij winkels als Action of op de markt. Er is voor kleine prijsjes heel veel te koop. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt vilt gebruiken, lintjes, veertjes, kralen en glitterstickers. Maak een hoesje als cadeautje, of heel persoonlijk voor jezelf. Hou wel rekening met het formaat van de telefoon. Helemaal belangrijk als je hem maakt als cadeautje.

We hebben de telefoonhoesjes gemaakt met de vaste steek en daarna versierd. Kijk eventueel bij de filmpjes hoe de vaste wordt gehaakt.

Dit heb je nodig voor 1 hoesje

  • katoen in leuke kleurtjes
  • haaknaald nr 3 of 3.5
  • naald met stompe punt
  • leuke versiersels, zoals kraaltjes, knoopjes, veertjes en vilten bloemetjes (Wibra, Action)

En zo maak je het hoesje

Zet met de haaknaald een ketting losse op, als je hem op je telefoon afmeet, mag hij aan beide zijden een halve centimeter breder zijn dan je telefoon. We kunnen dus niet zeggen hoe groot de ketting met losse moet worden want dat verschilt per telefoon.

Begin nu met twee losse voor de eerste toer en haak nu in vaste verder. Blijf nu iedere toer vaste haken tot dat je een langwerpig lapje hebt die om je telefoon past. Zo lang als de voor en achterkant samen.

Naai nu de twee zijkanten aan elkaar (je hebt nu een soort zakje) en draai hem om zodat de naad aan de binnenkant komt te zitten. En dan mag je je weer helemaal uitleven met versieren. Niets is te gek, maak hem helemaal op jouw manier af.

Veel plezier met het maken van je telefoonhoesje.

1 reactie

  1. Humpie op maart 20, 2024 om 3:09 pm

    Super cool en heel makkelijk bedankt voor het patroon ik ga mij helemaal uit leven

Laat een reactie achter