Deze lekkere warme haarband kun je met dit koude weer vast goed gebruiken. Hij zit niet alleen heel fijn, maar staat ook erg leuk. Snel gemaakt, want het is echt alleen maar een rechte lap. De truc zit in de manier van dichtnaaien. Wanneer je net begint met breien kun je deze haarband heel goed maken. Onze haarband is gemaakt van wol van Zeeman voor naald nummer 5/6. Een andere wol kan natuurlijk ook. De maat van deze haarband is voor kinderen. Wil je hem als volwassene maken, zet dan 5 tot 7 steken extra op.

Dit heb je nodig

  • 1 bol wol geschikt voor naalden nummer 5/6
  • breinaalden nr. 5
  • grote stompe naainaald
  • kleine versiering

Zo maak je de haarband

Zet 60 steken op en brei vervolgens 50 toeren recht. Je hebt nu 25 ribbels. Kant de steken losjes af. Bekijk voor de breisteken en het afkanten eventueel eerst het filmpje op de site. Je hebt nu een lekkere soepele rechthoekige lap. Nu gaan we er een haarband van maken.

Vouw de lap dubbel met de korte kanten (zijkanten) tegen elkaar. Naai nu met dezelfde wol de kanten aan elkaar.

Nu vouw je de boven- en de onderkant naar het midden toe. Naai met wol de beide kanten aan elkaar. Trek de naaisteken niet te strak aan, hou een beetje ruimte, dan blijft de haarband rekbaar als je hem draagt.

Draai de band nu naar de goede kant. Neem de naad voor je en wind hier een draad wol strak omheen. Kijk hiervoor naar het voorbeeld op de foto. Hecht goed af, zodat de draad niet meer loskomt. Naai er nu een leuk bedeltje of knoop op ter versiering.

Veel plezier met maken en vooral met dragen, want hij zit heerlijk.

 

Laat een reactie achter