Zoek jij nog naar een cadeautje voor Valentijn? Of voor de verjaardag van je BFF, moeder, oma of iemand anders waar je dol op bent? Een zelfgemaakt cadeau is het allerleukst en helemaal als dat een hartje is. Wij hebben er een sleutelhanger van gemaakt, maar je kunt er natuurlijk van alles mee doen.

Een hartje is heel eenvoudig te haken, je hebt hem in een mum van tijd klaar. De beschrijving staat hieronder, maar je kunt ook het filmpje bekijken op de site, dat maakt het meteen heel duidelijk. Wil je hem net wat groter en steviger, dan haak je er nog een rand omheen en vul je hem op. Hoe je dat doet, leggen we je uit.

Je hebt nodig

  • restjes garen in lieve kleurtjes
  • haaknaald 3 of 3.5
  • naald met stompe punt
  • vulmateriaal
  • sleutelring
  • lintjes, kraaltjes of knoopjes om te versieren

Zo maak je het hartje

Begin met het haken van het hartje op het filmpje. De volgorde van de steken zijn: start met een magische ring, haak daarin vervolgens 3 lossen, 3 dubbele stokjes, 3 stokjes, 1 dubbel stokje, 3 stokjes, 3 dubbele stokjes en 3 losse, sluit door middel van een halve vaste in de ring. Als je hem zo wilt houden dan knip je nu de draad af en haal hem door de lus. Trek nu aan het draadje van de magische ring en je hartje komt tevoorschijn.

Opgevuld hartje:

Wil je hem gaan vullen, dan knip je de draad niet af maar ga je verder met haken.

Haak vaste om de buitenkant van het hartje. Let op!!  Aan de boven kant, waar het hartje rond loopt, in iedere steek 2 vaste haken. In het onderste puntje haak je altijd 3 vaste in één steek, dan blijft de punt goed zichtbaar. Voor de sleutelhanger hebben wij twee keer een rand vaste gehaakt. Maak nu nog een hartje op dezelfde manier en naai ze aan elkaar, laat een kleine opening om hem te vullen en naai hem daarna helemaal dicht. Haak nu een kleine ketting van losse en bevestig deze aan het hartje, hiermee kan je hem aan de sleutelring hangen.

En nu alleen nog versieren met knoopjes lintjes of kraaltjes.

Veel plezier met maken en met het geven natuurlijk, dat is minstens zo leuk.

Laat een reactie achter