Deze lieve, fluffy sneeuwballen en sneeuwpop zijn gemaakt van pluizige wol. Dit soort wol is heel leuk om mee te breien, maar wel een beetje opletten omdat je snel de draad niet meer ziet door al dat pluis. Je hebt wel supersnel een bol gebreid en twee bollen op elkaar is al een sneeuwman. Deze wol komt van Jan Zeeman en wordt op naald nummer 5 of 6 gebreid. Hang de bollen voor je raam, zet de sneeuwpop erbij en het winterplaatje is compleet. Geen zon kan deze sneeuw laten smelten en je kunt er ook uitstekend mee sneeuwballen.

Dit heb je nodig

  • pluizige wol voor breinaalden nummer 5 of 6
  • dikke stompe naainaald
  • oogjes en stukje vilt voor de neus
  • vulling
  • lijm

Zo maak je de sneeuwfiguurtjes

Zet voor de grote bollen en de sneeuwpop 15 steken op en brei 10 naalden recht. Doe dat echt een beetje los, dan worden de bollen het zachts. Kant af. Haal nu een naald en draad door de bovenkant van het breiwerk en trek stevig aan. Doe dat met een normale draad wol, omdat de fluffywol erg moeilijk naait. Naai daarna de zijkant van de bol dicht. Vul nu de bol op en haal daarna een draad door de onderkant van het werk. Trek opnieuw stevig aan, je hebt nu een bolletje.

Voor de kleine sneeuwbolletjes zet je 10 steken op en brei je ongeveer 7 naalden recht. Kant de steken af en doe dan verder precies hetzelfde als bij de grote sneeuwbol. Je kunt ook nog andere formaten bedenken door meer of minder steken op te zetten en toeren te breien.

Sneeuwpop

Lijm of naai twee bollen op elkaar. Plak twee oogjes en een stukje vilt voor de neus op de bovenste bol. Versier de pop verder zoals je leuk vindt, bijvoorbeeld met een zelfgebreid sjaaltje, een hoedje van vilt of wat je ook maar leuk vindt.

Veel sneeuwpret!!

Laat een reactie achter