Wanneer je een portemonneetje wilt maken of een klein tasje, kun je die het beste haken. Katoen is niet erg rekbaar, dus blijft je tasje keurig in vorm en de vaste steek zorgt voor een dichte structuur. Dan blijft alles wat je erin stopt er ook in zitten. Wij haakten het tasje aan elkaar met een andere kleur voor een leuk accent. Maar je kunt het tasje natuurlijk ook gewoon dichtnaaien.

Dit heb je nodig voor het tasje

  • katoen in jouw lievelingskleuren
  • haaknaald nr. 3 of 3.5
  • leuke knoop
  • naald met stompe punt
  • paar spelden

Zo maak je het tasje

Haak een ketting van 20 losse. Haak nu eerst twee losse voor de eerste vaste en haak daarna in iedere losse een vaste tot het eind van de toer. Haak zo verder tot je 40 toeren hebt of ongeveer 16 centimeter. We gaan nu minderen voor het klepje. Haak eerst één vaste en dan twee vaste samen, haak de toer verder tot aan de laatste drie vaste. Haak nu ook weer twee vaste samen en dan de laatste weer gewoon haken. Herhaal deze toer nog een keer.

Knoopsgat

Haak voor het knoopsgat eerst zes vaste, dan vier losse, sla vier vaste over, en haak vervolgens de laatste 6 vaste. De volgende twee toeren minder je weer door aan het begin en einde van de toer twee vaste samen te haken. Haak waar je in de vorige toer vier losse hebt gehaakt, vier vaste. Je kunt dat op de foto goed zien. Er ontstaat nu een mooi knoopsgat.

Afwerking

Knip het draad af en haal hem door de lus. Vouw nu het tasje dubbel en zet even met wat spelden vast. Pak nu een andere kleur katoen en haak de delen aan elkaar door middel van vaste, steek de haaknaald door beide delen en maak er een vaste van, je kunt dat op de foto goed zien . Vind je dit nog te lastig, dan kan je hem natuurlijk ook aan elkaar naaien en later versieren. Van de gebruikte steken hebben we filmpjes gemaakt die je hier kunt zien.

Nu de knoop erop en klaar is je tasje.

 

 

1 reactie

  1. Rianne roeberts op mei 29, 2019 om 11:03 am

    Erig leuk om zelf te maken en zelf doen Rianne roeberts

Laat een reactie achter