Onder deze schattige dierenmutsjes blijven de eieren tijdens het ontbijt lekker warm. Je maakt ze volgens ons inmiddels populaire concept, Toveren met lapjes. Een simpel lapje gebreid in rechte steek die je omtovert tot iets wat er veel ingewikkelder uitziet. Je hoeft niets anders te doen dan een lapje recht breien, de naainaald doet de rest. En de versiering natuurlijk.

Dit heb je nodig

  • verschillende kleine restjes zachte wol voor naald nr. 4
  • stompe naainaald (maasnaald)
  • wiebeloogjes
  • kant en klare pomponnetjes (verkrijgbaar in de hobbywinkel)

Zo maak je de eierwarmers

Zet 20 steken op met naald nummer 4. Brei nu in rechte steek 18 toeren, dat is 9 ribbels. Kant de steken losjes af. Neem nu een draad in dezelfde kleur als het lapje en rijg door de bovenzijde, trek vervolgens de draad stevig aan zodat het rondje sluit. Een andere methode is niet afkanten maar de naainaald door de steken halen en aantrekken. Naai nu de achterzijde met kleine steekjes netjes dicht.

Witte beertje

Naai twee pompons als oortjes op de muts en een klein pomponnetje als neusje. Plak twee wiebeloogjes en klaar is je beer.

Groen beestje

Zet voor de oortjes 7 steken op en brei twee toeren recht. Kant af. Naai de oortjes aan weerszijden van het mutsje. Maak hem verder af als het witte beertje.

Roze konijn

Zet voor de oortjes 5 steken op en brei 16 toeren (8 ribbels) kant de steken af. Brei zo ook het andere oor. Naai de oren bovenop het mutsje en maak het konijn verder af als het witte beertje.

Gele beer

Zet voor de oortjes 5 steken op en brei 5 toeren kant af. Brei zo twee oren. Naai de oren bovenop het mutsje en werk verder af als het witte beertje.

Wil je weten hoe de rechte steek wordt gebreid? Kijk dan hier naar het filmpje.

Veel plezier met maken en hele fijne Paasdagen!

 

1 reactie

  1. Ine rademakers op februari 18, 2019 om 5:45 pm

    hallo, wat een leuke patroontjes. Ik ben altijd op zoek naar rechte lapjes breien voor bejaarden dames en gehandicapten, als vrijwilligster altijd op zoek om iets leuks te maken zoals poppen en beesten. De dames kunnen niet meer zo goed breien dus het mag niet te groot zijn. Met vriendelijke groet Ine

Laat een reactie achter