Eieren zijn erg leuk aan een Paastak, alleen helemaal niet zo gemakkelijk op te hangen. Dus haakten we er een gezellig netje omheen die we vervolgens hebben versierd met allerlei gezellige lentefiguurtjes. Ze zijn nu heel gemakkelijk op te hangen en een geweldig leuke versiering voor je Paastak. Moeilijk? Nee hoor, met een beetje geduld heb je ze zo gehaakt.

Dit heb je nodig

  • restjes vrolijk gekleurde katoen
  • haaknaald nummer 3
  • plastic eieren of misschien wel echte (gekookte)
  • Een naald met stompe punt (maasnaald)

Zo maak je de eiernetjes

Start met de magische ring, hoe dat gaat kun je zien in het filmpje. Haak zes vaste in de magische ring, sluit met een halve vast. Tweede toer, eerst twee losse haken, dan in iedere vaste twee vaste haken. Je krijgt dan 12 vaste. Derde toer, haak drie losse, haak een vaste in de derde vaste, haak weer drie losse en sla iedere keer een vaste over, je krijgt nu zes boogjes.

Toer vier, haak een halve vaste om het eerste boogje, haak nu vijf losse en maak een halve vaste om het volgende boogje. Ga zo door tot je zeven toeren hebt. Rijg nu een draad door de bovenste boogjes heen en trek hem aan. Je hebt nu een netje gehaakt.

Versiering

Je kunt het netje met van alles versieren, wij hebben er bloemetjes en vlindertjes op gemaakt. Een filmpje van het bloemetje vind je op onze site. Je kunt natuurlijk ook figuurtjes van vilt of kraaltjes en lintjes gebruiken. Vergeet natuurlijk niet om er een ei in te stoppen, maar dat spreekt voor zichzelf nietwaar.

Bloemetje haken

Begin met een magische ring, haak 4 losse en maak die vast met een halve vaste in de magische ring. Haak nu opnieuw vier losse en maak weer vast met een halve vaste. Je hebt nu twee boogjes, herhaal dit nog vier maar tot je zes boogjes hebt. Knip de draad af, trek door het lusje. Als laatste trek je de magische ring strak aan, er vormt zich nu een bloemetje.

Wij wensen je veel haakplezier en een fijne Pasen.

 

1 reactie

  1. […] voor Pasen vind je hier! Eiernetjes en […]

Laat een reactie achter