Typefout? Nee hoor, wij noemen dit wezentje Nonijn. Het heeft wel wat van een konijn, maar mist ook nog wel wat, vandaar Nonijn. Dit breiwerkje is heel leuk voor Pasen, maar ook voor in de kledingkast, omdat we er een lekker zeepje in hebben gedaan. Daarmee is hij ook leuk als cadeau. De Nonijn hoort thuis in onze serie Toveren met lapjes, want hoe raar het ook klinkt, je maakt hem van een simpel recht lapje ribbels. De rest is een kwestie van slim in elkaar naaien. Iedereen kan dit maken, dus waar wacht je nog op? Pak die breipennen!

Dit heb je nodig

  • lekkere zachte dikke wol voor naald 6 of 7
  • breinaalden 6 of 7
  • een dikke maasnaald stompe punt)
  • een lekker geurig zeepje

Zo maak je nonijn

Zet 30 steken op en brei 20 ribbels (dat is 40 naalden recht). Kant losjes af.

Zo zet je nonijn in elkaar

Neem nu een draad van dezelfde wol en haal die door de naald. Rijg met de naald twee hoekjes. Kijk op de foto hoe wij dat doen. Trek de draad stevig aan en leg er een knoop in of hecht goed af. Je moet echt de beide kanten tegen elkaar hebben zitten. Je hebt nu twee oortjes. Rijg nu een draad twee ribbels onder de oortjes. Trek ook deze draad weer heel stevig aan. Je hebt nu tussen deze draad en de oortjes een holte. Vul die op en naai dicht.

Vervolgens naai je de naad hieronder dicht. Doe dit heel netjes van deze naad zit bovenop de rug en kun je dus goed zien. Vul op maar laat een klein beetje ruimte voor het zeepje. Doe het zeepje helemaal onderin. Rijg vervolgens een draad door de onderkant en trek aan. Je nonijn is nu klaar. Je kunt haar nog een pompon als staart geven of rechtop zetten.

Meer voor Pasen vind je hier! Eiernetjes en eierwarmers.

Veel plezier met het maken!

2 reacties

  1. Gratis Breipatroon Konijn Gratis [Stap voor Stap] op september 25, 2022 om 9:42 am

    […] 6. Gratis breipatroon gebreid konijn voor kinderen van Knitkids.nl […]

  2. Gratis Breipatroon Konijn [Tutorial] op september 25, 2022 om 9:42 am

    […] 9. Gratis breipatroon gebreid konijn voor kinderen van Knitkids.nl […]

Laat een reactie achter