Wat is er leuker dan zelf iets maken voor moederdag.  Ik weet zeker dat alle moeders heel erg blij zijn met iets wat door jouw zelf is gemaakt. En niet zomaar iets, deze bloemenketting is een echt sieraad. Niet alleen om te dragen, maar ook om in het interieur te hangen, bijvoorbeeld met een paar leuke kaarten eraan. Natuurlijk met daarop hoeveel je van haar houdt. Moeilijk? Nee, hoor. We hebben speciaal voor dit project alles extra gefotografeerd zodat je goed kunt zien hoe het moet. We maken eerst een heleboel bloemen die we daarna vastmaken aan een gehaakte ketting. Probeer het maar.

De steken voor deze bloemen zijn: halve vaste, vaste, halve stokjes en stokjes.

Een half stokje maak je als volgt: sla de draad één keer om de naald, steek in en trek de naald door de steek, je hebt nu drie lussen op de haaknaald staan, haal nu in één keer de draad door alle drie de lussen.

Benodigdheden

  • restjes katoen in allerlei kleurtjes
  • haaknaald nummer 3
  • naald.

Zo maak je de bloemen

Begin met een magische lus en haak daarin om te beginnen 2 lossen( dit is je eerste halve stokje) en dan nog 17 halve stokjes en sluit met een halve vast tot een ring. Trek de lus voorzichtig aan.

Toer 2: Begin met een nieuwe kleur, 3 lossen (telt als eerste stokje) en 3 stokjes in dezelfde steek, sla 1 steek over en maak een vaste, dan weer 4 stokjes in de volgende steek, sla 1 steek over en een vaste in de volgende steek. Herhaal dit tot je 6 bloemblaadjes hebt. Hecht de draden af.

Maak zoveel bloemen als je wilt. Wij hebben er ook nog wat kleine bloemetjes tussen gedaan. (zie filmpje)

Ketting maken

Haak nu een lange ketting van losse. Wij hebben hem zo lang gemaakt dat hij 2 keer om de hals past, maar 1 keer is natuurlijk ook prima. Naai nu alle bloemen netjes verdeeld aan de ketting. Doe dat aan 2 bloemblaadjes die tegenover elkaar liggen, dan blijft de bloem mooi aan de ketting zichtbaar zonder dat hij dubbel gaat zitten.

Heel veel succes en veel plezier met maken en het geven aan je moeder.

2 reacties

  1. […] wol voor een groots effect. Ook een leuk idee: gebruik wol met een kleurverloop! Of ga voor een bloemenketting. Hoe dan ook, succes […]

  2. […] je kunt ze ook nog eens overal voor gebruiken. Op een tas, een T-shirt een kussen, op deze mooie bloemenketting of op je teenslippers. Er zijn heel veel patronen van bloemen. In de Knitkids serie bloemen haken […]

Laat een reactie achter