Hoera, het is teenslipperweer!

Het is zomer, inmiddels lekker warm en de vakantie staat weer voor de deur. Wat dus echt niet mag ontbreken in je vakantiekoffer zijn  je eigen versierde teenslippers. We hebben twee verschillende ontwerpen gemaakt waaruit je kunt kiezen. Of je maakt ze allebei, dat kan natuurlijk ook.

We beginnen met de makkelijkste slipper, die met de madeliefjes. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is zes eenvoudige bloemetjes haken. Wij hebben er madeliefjes van gemaakt, maar je kunt ook heel goed een andere kleurencombinatie kiezen. We hebben hele simpele goedkope teenslippers gekocht. Vervolgens hebben we kleine gaatjes gemaakt met een gaatjestang om de versieringen vast te maken.

Heb je geen gaatjestang dan kan je het ook doen met een hamer en spijker, leg dan een plankje onder het bandje van de slipper en sla er op die manier een gaatje in.

 

Wat heb je nodig:

  • teenslippers
  • katoen in leuke kleurtjes
  • haaknaald nr. 3 of 3.5
  • naald
  • gaatjestang, of hamer en spijkertje

Zo maak je de slipper met madeliefjes

Begin met een magische ring en maak daarin 8 vaste, sluit met een halve vast in een andere kleur en trek de ring aan. Haak nu 5 losse en maak vast met een halve vaste in de volgende steek. Herhaal dit nog 7 keer. Kijk goed naar de foto’s dan zie je hoe wij het doen.

Je hebt nu in totaal 8 blaadjes. Weet je niet meer hoe een magische ring of de andere steken gaan? Kijk dan hier.

Hecht de draden af en maak zo nog 5 bloemetjes, in totaal heb je 6 bloemen nodig. Maak nu kleine gaatjes in het slipper bandje en naai de bloemetjes erop vast.

Vond je dit niet moeilijk? Maak dan ook het andere ontwerp, je ziet hem volgende week.

Zeker weet dat iedereen je complimenten gaat maken met je slippers. Veel plezier met dragen en met het maken.

2 reacties

  1. […] overal voor gebruiken. Op een tas, een T-shirt een kussen, op deze mooie bloemenketting of op je teenslippers. Er zijn heel veel patronen van bloemen. In de Knitkids serie bloemen haken hebben we een prachtig […]

  2. Gehaakte voetversiering - knit kids op juli 21, 2019 om 11:22 am

    […] en leuke kleurtjes en maak er gewoon nog een paar. Onze modellen waren er helemaal weg van. Liever versierde slippers? Misschien is dit dan wat voor […]

Laat een reactie achter