Zoals beloofd hebben we nog een paar teenslippers met gehaakte bloemen voor je. Deze hebben we versierd met dubbele bloemen. Dat lijkt moeilijk, maar je haakt gewoon twee bloemen, een grotere en een kleine, die je later op elkaar naait. Wij hebben hier regenboogkatoen (veelkleurig draad) gebruikt, maar je mag de bloemen natuurlijk maken in de kleuren die jij leuk vindt.

Wat heb je nodig:

  • teenslippers
  • katoen in leuke kleurtjes
  • haaknaald nr. 3 of 3.5
  • naald
  • gaatjestang, of hamer en spijkertje

Kleinste bloem

Begin met een magische ring, haak hierin 8 vaste en sluit met een halve vaste, trek de ring aan.

Maak nu blaadjes in de ring. Dat doe je als volgt; 2 losse, 3 stokjes in 1 dezelfde steek, 2 losse en vastmaken met een halve vaste in de volgende steek. Herhaal dit nog drie keer, je hebt nu vier blaadjes. Hecht de draadjes netjes af.

Weet je niet meer hoe een magische ring of de andere steken gaan? Kijk dan hier.

Nu gaan we verder met het tweede deel, de grote bloem.

Grote bloem

Haak 10 losse en sluit met een halve vaste. Haak in de ring vervolgens; 2 losse, 1 stokje, 1 dubbel stokje, 1 stokje, 2 losse en vast maken met een halve vast. Doe dit nog 4 keer, je hebt nu 5 blaadjes.

Haak nu aan de buitenrand van de blaadjes een randje vaste en alleen bovenop het dubbele stokje maak je eerst een vaste dan 3 losse en maak een halve vaste in de eerste van die drie losse. Daarna weer verder gaan met vaste. Je hebt nu bovenop het blaadje een klein puntje. Dit noem je een picot. Naai nu de twee bloemen op elkaar vast.

Maak nu twee gaatjes in je slipper. Je kunt dit doen met een gaatjestang of met een hamer en spijker.  Naai je bloem hierop vast.

Veel plezier met maken en dragen van je slippers.

 

Laat een reactie achter