Het is eindelijk zo ver, we gaan granny’s haken. Een granny square betekend eigenlijk oma’s vierkantje. En met zo’n vierkantje kan je natuurlijk allerlei leuke dingen maken. Bijvoorbeeld dit leuke tasje. Wij gebruiken hiervoor vier kleuren katoen, maar je mag er ook meer of minder gebruiken. Dit tasje is gemaakt van 10 toeren gehaakt in het vierkant. En echt, je moet ons geloven, het is niet moeilijk!!!! Er staat een foto bij met het telpatroon en daarbij gaan wij hem beschrijven, dan moet het echt lukken. Als je eenmaal weet hoe je granny’s haakt kan je er niet meer mee stoppen. Het is ideaal om restjes katoen op te maken.

Benodigdheden:

  • verschillende leuke kleuren katoen. Wij gebruikten er vier
  • haaknaald nummer 3 of 3.5
  • naald met stompe punt

 Zo haak je het tasje

  1. Haak eerst 6 losse en sluit met een halve vaste, je hebt nu een rondje.

  1. Haak nu eerst 3 losse, dit is je eerst stokje, Haak nu 2 stokjes in de cirkel van losse. Vervolgens 2 losse, 3 stokjes, 2 losse, 3 stokjes, 2 losse, 3 stokjes, 2 losse en sluit met een halve vaste.

  1. Haak nu 2 halve vaste over de eerste twee stokjes, daarna 3 losse( eerste stokje) en twee stokjes, 2 losse en 3 stokjes, allemaal in de 2 losse van de vorige nu1 losse en weer 3 stokjes, 2 losse en 3 stokjes in de 2 losse, doe dit in totaal vier keer.

Nu zie je het vierkantje al ontstaan .Ga nu verder volgens de tekening en maak in totaal 10 toeren. Wij hebben iedere toer een andere kleur gebruikt, dat is bij een granny square wel het mooiste. Maak nu nog een vierkant van 10 toeren, hetzelfde als de eerste. Hecht alle draadjes eerst weg, straks kan je er niet zo goed meer bij.

Voor het hengsel

Haak nu een lange toer losse, wij hebben 135 centimeter gemaakt maar langer of korter mag natuurlijk ook.

Haak nu met vaste het hengsel tussen de twee delen van de tas. Het hengsel is dus ook meteen de bodem van je tas. Is dit nog te moeilijk dan kan je ook het hengsel korter maken en eerst de twee delen van de tas aan elkaar maken en als laatste het hengsel eraan vast maken.

Hulp nodig, kijk dan naar onze filmpjes. 

Heel veel plezier met het maken van je granny tas.

 

 

Laat een reactie achter