Met deze leuke gebreide eierwarmers blijven de eitjes lekker warm tijdens de paasbrunch. En wat staan ze schattig op tafel! Ze zijn heel erg gemakkelijk te breien in ribbels (recht) en ook nog super snel te maken. Ook door kleine handjes. Je hebt geen ervaring nodig. Ga dus snel aan de slag je en geef iedereen zijn eigen eendje.

Dit heb je nodig:

 • middeldikke wol in leuke lente kleuren
 • breinaalden nummer 5
 • een naainaald met groot oog
 • wiebelogen
 • stukje geel vilt
 • vulling

Zo maak je de eierwarmers

Zet 32 steken op en brei vervolgens 10 toeren recht. Je hebt nu 5 ribbels. In de volgende toer kant je de eerste 10 steken af. Weet je niet meer hoe dat gaat? Kijk dan op onze filmpjes. Brei de naald verder uit. In de volgende toer kant je weer 10 steken af. Er blijven nu 12 steken over in het midden. Brei deze steken verder tot er weer 5 ribbels zijn (10 toeren). Knip nu de draad af op ongeveer 20 centimeter. Doe de draad in het oog van de naainaald en haal de naald door de 12 steken heen, haal de breinaald weg en trek de draad stevig aan. Naai nu meteen met dezelfde draad de achterkant van het kopje dicht.

Neem een nieuwe draad en naai de achterzijde van de eend en aansluitend de onderkant dicht. Je eierwarmer is nu klaar. Vul het kopje op met een plukje vulling. Plak de oogjes op je eendje. Knip een driehoekje uit het vilt, vouw hem dubbel en plak of naai op de voorzijde van de  eend.

Geniet van je eitjes en een hele fijne Pasen!

2 reacties

 1. Gea Adriana op maart 11, 2019 om 12:36 pm

  Wat leuk voor de kinderen

 2. Ingrid op augustus 29, 2019 om 11:24 am

  Echt leuk! Alleen zou een foto voor het naaien wel handig zijn

Laat een reactie achter