Dit telefoonhoesje is super simpel om te maken, maar het resultaat is geweldig. Het geheim zit in de wol. Koop gemêleerde wol, brei gewoon rechte ribbels, ga los met versieren en je hebt een hoesje dat verder niemand heeft. Ook een erg leuk patroon voor kinderen om te maken. Net zo eenvoudig als bijvoorbeeld de dames walvis. Het strikje brei je natuurlijk ook zelf. Wil je meteen aan de slag? Natuurlijk, laten we beginnen.

Nodig:

  • restje gemêleerde wol (Xenos, Action of de breiwinkel) geschikt voor breinaalden nummer 4
  • breipennen nummer 4
  • restjes dunne wol voor het strikje
  • naainaald met groot oog
  • eventueel andere versierselen zoals kraaltjes of viltstickers

Zo maak je het telefoonhoesje

Zet 10 steken op en brei recht (ribbels) tot een hoogte van 28 centimeter. Weet je niet meer hoe dit gaat? Kijk dan naar onze filmpjes. Dit moet twee maal de hoogte zijn van je telefoon. Kant de steken losjes af. Steek alle losse draden netjes weg of gebruik ze voor het aan elkaar naaien. Vouw nu de lap dubbel, hou gewoon de goede kant buiten. Naai nu de zijkanten netjes aan elkaar. Je hoesje is nu klaar. We gaan hem nu versieren.

Strikje breien

Zet voor het strikje met dunne wol (en een dunnere naald, bijvoorbeeld nummer 3) 10 steken op en brei 4 ribbels (8 toeren). Kant netjes af en steek de draden weg in de wol. Neem nu een andere kleur draad en wikkel die om het midden van het lapje. Naai het strikje op het hoesje. Versier eventueel met kralen, stickers of wat je verder leuk vindt.

Veel plezier met je hoesje.

Laat een reactie achter