Bloemen haken is niet alleen erg leuk om te doen, je kunt ze ook nog eens overal voor gebruiken. Op een tas, een T-shirt een kussen, op deze mooie bloemenketting of op je teenslippers. Er zijn heel veel patronen van bloemen. In de Knitkids serie bloemen haken hebben we een prachtig en heel simpel exemplaar toegevoegd, die je met behulp van de handige foto’s en de schema tekening heel simpel kunt maken. Ook als je een beginner bent. Kijk ook naar de andere bloemenpatronen op de site en ga aan de slag! Veel materiaal heb je niet nodig. Wat ga jij er allemaal mee versieren?

Benodigdheden:

 • Restjes vrolijk gekleurde dunne wol of katoen
 • Een bijpassende haaknaald
 • Een stopnaald met stompe punt

Zo maak je de roze bloem

Toer 1: haak 4 losse en sluit met een halve vaste tot een cirkel. Toer 2: haak 1 losse ( eerste vaste) haak nog 7 vaste in de ring, totaal dus 8 en sluit met een halve vaste in de eerste losse van de toer. Toer 3: begin met 1 losse en nog een vaste in dezelfde steek, vervolgens in iedere steek 2 vaste, sluit met een halve vaste en wissel van kleur. Toer 4: haak 5 losse, en een driedubbel stokje in dezelfde steek, driedubbelstokje en vijf losse in de volgende steek. ( zie tekening). Haak zo alle blaadjes. Haal de draad door de laatste steek en werk de draden weg. Je bloem is nu klaar.

Opmerking:

Bij een driedubbelstokje sla je de draad 3 keer om je haaknaald en haak nu iedere keer door twee draden. Je stokje wordt nu extra lang en vormt een blaadje.

Veel plezier!

4 reacties

 1. Fleurig gehaakte bloem voor beginnende haaksters op februari 24, 2019 om 10:22 am

  […] we er al een aantal gehaakte bloemen staan. Zoals prachtige rozen en hele simpele en snel te maken bloemetjes. Dit vrolijke exemplaar hebben we in drie kleuren gehaakt, dat maakt ze extra fleurig. Wij haakten […]

 2. Joan van der Knaap op mei 6, 2020 om 5:17 am

  Fijn een bloem voor beginners! Ging heel goed, ga nu steeds moeilijker.
  Dank je wel

 3. […] 2. Eenvoudige roze bloem haken, gratis patroon van Knitkids […]

 4. Sonja Klein op mei 14, 2023 om 10:24 am

  Dank je… fijn, dat ik je website gevonden heb ! Nu kan ik mijn gebreide vest leuk versieren xx

Laat een reactie achter