Dit eenvoudig te maken hondje is leuk om te oefenen wanneer je net kunnen breien. Bijvoorbeeld voor kinderen. Wij hebben ons hondje in tricotsteek gebreid, dat is de eerste naald recht en de teruggaande naald averecht. Je kunt op onze site een filmpje vinden hoe je averecht breit. Vind je dit nog te moeilijk, dan kun je het hondje prima helemaal recht breien, hij wordt dan ook erg leuk. Wij hebben een wol gebruikt waar een kleurverloop in zit. Deze zijn tegenwoordig overal verkrijgbaar en vooral voor kinderen erg leuk om mee te werken.

Wat heb je nodig:

 • regenbooggaren voor naald 5/6 (wij kochten deze wol bij de Boeken Voordeel Shop)
 • breinaalden nr. 6
 • twee grote wiebelogen
 • een kleine zwarte pompon voor het topje van zijn neus  (kant en klaar te koop)
 • textiellijm
 • Iets om een pompon mee te maken
 • pluk vulling

Zo maak je het hondje:

Zet 20 steken op en brei een lap die ongeveer 26 centimeter lang is. Kant de steken losjes af. Vouw de lap dubbel en naai de zijkanten aan elkaar. De onderkant blijft open. Vul de hond losjes op, laat de bovenste hoekjes zonder vulling en doe er niet te veel in. Naai nu de onderkant netjes dicht.

Naai nu met een draad van hetzelfde garen langst de hoekjes om de oortjes te vormen. Kijk goed naar de foto hoe wij dat hebben gedaan. Vervolgens maak je van het resterende breigaren een pompon. Plak ogen, neus en topje van de neus (zwarte pompon) op je hondje.  Klaar!!

Heb je de smaak te pakken? Maak maak dan ook zijn vriendjes, uil en poes. Ze zijn volgens hetzelfde patroon gebreid. Borduur voor de poes een snuitje en voor de uil de neus. Je kunt ook de wenkbrauwen maken zoals te zien is op de foto.

4 reacties

 1. Rhodé op augustus 1, 2018 om 7:23 pm

  dit kan je ook gewoon haken

 2. Siddharth op februari 3, 2021 om 9:20 am

  het is leuk

 3. J devries op april 10, 2021 om 2:03 pm

  Leuk
  Mag het ook een soort garen zijn

 4. Gratis Breipatroon Breimachine [Video] op september 10, 2022 om 4:25 pm

  […] 3. Gratis breipatroon hondje, geschikt voor beginners van Knitkids […]

Laat een reactie achter