Vind je het ook zo leuk om een aandenken mee te nemen van je vakantie?  Bijvoorbeeld van die mooie gladde keien uit de rivier.  Op zichzelf al mooi natuurlijk, maar je kunt ze nog mooier maken wanneer je ze omhaakt en een mooi plekje geeft zodat je niet alleen een mooie vakantieherinnering hebt, maar ook nog eens een smaakvolle accessoire voor in je kamer. Om ze te kunnen haken heb je een klein beetje haakervaring nodig. Extra hulp vind je op onze filmpagina.

Dit heb je nodig:

  • restjes katoen in mooie groentinten
  • haaknaald 3 of 3,5
  • naald
  • en natuurlijk stenen

Zo maak je de donkergroene steen

Haak een toer van 8 losse en sluit met een halve vaste, je hebt nu een rondje. Haak nu 3 losse (eerste stokje) en vervolgens 15 stokjes in het rondje, totaal dus 16 stokjes, sluit met een halve vaste. Haak nu 6 losse, sla een steek over en maak een vaste, weer 6 losse, 1 steek overslaan en een vaste in de volgende, totaal 8 boogjes. Haak nu 3 halve vaste tot je weer halverwege het volgende boogje bent. Nu  10 losse en een vaste in het volgende boogje. 8 boogjes. Blijf zo door gaan tot je hij groot genoeg is en om de steen past.

Neem een naald en rijg door alle 8 boogjes en strek hem aan (zie foto van achterzijde steen).

Lichtgroene steen

Haak 6 losse en sluit met een halve vaste. Haak hierin vervolgens 2 losse, 1 stokje, 2 losse en maak vast met een halve vaste. Doe dit  in totaal 5 keer. Haak nu 3 halve vaste totdat je bovenop het bloemblaadje bent. Haak nu 5 boogjes van 6 losse, en maak deze bovenop het blaadje vast met een halve vaste. Blijf nu boogjes haken van 8 losse, net zolang tot je om de steen heen bent. Neem dan de naald en trek hem door de 8 boogjes en hecht af (zie foto van achterzijde steen).

Veel succes.

Laat een reactie achter