Een poncho is een kledingstuk dat fijn is om in de herfst te dragen. Het is voor een jas nog net te warm, maar iets aan is toch wel lekker. Bovendien is hij heel gemakkelijk aan te trekken. Dus maakten wij deze leuke poncho in vrolijke kleuren. Gehaakt voor kleindochter Suzanne die natuurlijk gaat voor roze, maar jij kunt hem natuurlijk haken in de kleuren die je zelf het leukste vindt. Ik geef de benodigdheden voor deze kleuren op. Het garen hebben we bij de Wibra gekocht.

Nodig voor de poncho:

  • 2 bollen paars a 100 gram
  • 1 bol licht roze a 100 gram
  • 1 bol donkerder roze a 100 gram
  • 1 bol rood a 100 gram. 1 haaknaald nr. 4
  • 1 stompe naald voor het afhechten van de draadjes.

We gaan aan de slag

Haak een ketting van 88 lossen en sluit met een halve vaste. Begin iedere toer met 3 losse, dat is het eerste stokje. Toer 2: Haak in iedere losse een stokje en sluit met een halve vaste in de bovenste van de eerste drie losse. Toer 3: Haak vervolgens 3 lossen, dan 2 stokjes, sla 1 steek over en dan 1 losse en drie stokjes. Blijf dit herhalen en sluit de toer met een halve vaste.

Bij de volgende toeren ga je haken in de opening die is ontstaan tussen de 3 stokjes. Toer 4: Haak nu hetzelfde als de vorige toer. Maar haak nu een toer tot op een kwart van de toer en haak dan drie stokjes 1 losse en weer drie stokjes in 1 opening. Zie teltekening.

Dit gaat de voor en achterkant van je poncho worden Doe dit nog een keer op tweederde van de toer. Tel even goed of ze recht tegenover elkaar zitten. Dit blijf je in alle volgende toeren herhalen. Tot dat je hem lang genoeg vindt. Wissel net zo vaak van kleur als je wilt. Haak nu een lange ketting van lossen, wij hebben dat met twee kleuren gedaan, en rijg deze door de bovenkant van je poncho. Knip nu draadjes van zo’n 20 centimeter, neem er 4 bij elkaar en knoop ze aan je poncho( zie foto)

Tip: draai het garen om bv een boek en knip ze dan los. Zo zijn ze gelijk allemaal even lang. Nog een tip: weet je niet meer hoe je stokjes maakt of losse, kijk dan op onze filmpjes. 

Heel veel plezier met het maken en dragen!

Laat een reactie achter