Deze leuke en vooral erg handige gebreide polswarmers zijn echt door iedereen te maken. Handig want je kunt gewoon je vingers blijven gebruiken zonder dat je koude handen krijgt. Makkelijk voor het bedienen van de telefoon bijvoorbeeld. Daarnaast staan ze ook nog eens erg leuk. Wij hebben ze gebreid in tricotsteek, maar je kunt ze ook alleen recht breien. We gebruikten lekker warme dikke wol, dus ze zijn ook nog eens snel klaar. De maat van deze gebreide polswarmers is geschikt voor kinderen van ongeveer 10-12 jaar. Met wat meer of minder steken kun je de maat aanpassen. Hou onze site in de gaten, want we komen nog met een andere leuke variant op deze polswarmer.

Benodigdheden:

  • bolletje van 50 gram dikke, zachte wol geschikt voor naald nummer 6/7. De wol mag niet te dun zijn, anders wordt het weefsel erg open
  • breinaalden nummer 6 of 7
  • naainaald met groot oog

Zo maak je de polswarmers

Zet 17 steken op met naald nummer 6 en brei in tricotsteek 17 centimeter. Tricotsteek brei je door de heengaande naald recht te breien en de teruggaande naald averechts. Weet je niet meer hoe je dat doet? Kijk dan naar onze filmpjes, dan laten we het nog even duidelijk zien. Kant alle steken losjes af. Brei een tweede polswarmer op dezelfde manier.

In elkaar zetten

Naai nu de polswarmers aan elkaar. Gebruik hiervoor de buitenste draden zodat er geen dikke naad ontstaat en de polswarmers mooi sluiten. Laat aan de bovenzijde een klein stukje open, ruim een centimeter, naai vervolgens het laatste stukje dicht. Je hebt nu een gaatje waar je duim in kan. Pas eventueel even om te kijken of het lekker zit, maak anders het gaatje wat groter of kleiner. Is de wol wat te dik om de polswarmers aan dicht te naaien, dan kun je een dunnere draad nemen in dezelfde kleur, je kunt eventueel ook de draad splitsen.

Veel plezier met maken en dragen!

1 reactie

  1. Gebreide polswarmers 2 - knit kids op januari 17, 2019 om 1:36 pm

    […] vind je deze polswarmer wat te lastig of wil je nog een ander model maken? We hebben hier nog een leuk patroon van polswarmers voor je of van een hele gemakkelijke […]

Laat een reactie achter