Zoals beloofd hebben nog een patroon van gebreide polswarmers voor je. Ditmaal gebruikten we wol met een kleurverloop, dat geeft een leuk effect. Deze wol is onder andere te koop bij de Wibra, maar je kunt iedere wol gebruiken geschikt voor breinaalden 6 of 7. We hebben een fantasiepatroon gebruikt van toeren recht en averecht zodat een soort van ribbelpatroon ontstaat. Wanneer je dat moeilijk vindt, kun je de polswarmers ook helemaal recht breien. Uiteindelijk is het niet meer dan een recht lapje. Natuurlijk hebben we filmpjes op deze site om je te helpen.

Benodigdheden:

  • bol wol met een kleurverloop (Wibra) voor breinaalden 6/7
  • breinaalden 6 of 7
  • naainaald met groot oog

Patroon

  • Naald 1 recht breien
  • Naald 2 recht breien
  • Naald 3 recht breien
  • Naald 4 recht breien
  • Naald 5 recht breien
  • Naald 6 averecht

Herhaal deze 6 naalden.

Zo maak je de polswarmers

Zet 20 steken op en brei volgens het bovenstaande patroon tot een hoogte van ongeveer 14 centimeter. De polswarmer moet in de breedte om je hand heen passen. Let op, hij moet een beetje rekken om lekker te zitten. Dus beter iets te strak dan te wijd. Pas regelmatig even. Kant nu de steken losjes af. Brei nog een zelfde polswarmer.

In elkaar zetten

Naai de polswarmer aan elkaar, doe dit zoveel mogelijk op het uiteinde zodat er geen dikke naad ontstaat. Laat ongeveer een centimeter vrij aan de bovenzijde waar je duim in kan. Ook dit kun je een beetje aanpassen naar je eigen wensen. Laat eventueel het gat voor de duim weg.

Tip: vind je deze polswarmer wat te lastig of wil je nog een ander model maken? We hebben hier nog een leuk patroon van polswarmers voor je of van een hele gemakkelijke haarband.

Veel plezier met maken en dragen van deze polswarmers

Laat een reactie achter