Heb jij ook zo’n last van voorjaarskriebels? Wij wel, dus gaan we bloemen haken. Enorm populair op onze site, daar hebben we er al een aantal gehaakte bloemen staan. Zoals prachtige rozen en hele simpele en snel te maken bloemetjes. Dit vrolijke exemplaar hebben we in drie kleuren gehaakt, dat maakt ze extra fleurig. Wij haakten ze met dunne wol, maar katoen kan natuurlijk ook. Let er op dat je bij iedere kleurwissel de nieuwe kleur al door de laatste doorhaal haalt. Je vindt hiervan een filmpje op onze site. De foto’s helpen je ook een handje. Zo we gaan beginnen, doe je mee?

Benodigdheden:

  • verschillende kleurtjes dunne wol of katoen,
  • haaknaald nummer 3/4

Zo maak je de bloem

Begin met het maken van een magische ring ( zie filmpje op de site). Vind je dat te lastig dan begin je met 4 losse, maak hier vervolgens een rondje van met een halve vaste. Haak 5 vaste in het rondje en trek de magische ring aan. Sluit met een halve vaste en knip de draad af.

Neem een nieuwe kleur en haak de volgende toer in iedere vaste 2 vaste, je hebt nu 10 vaste. Knip de draad af en neem een nieuwe kleur. Haak in de volgende toer in iedere 2e steek 2 vaste, je hebt nu 15 vaste. Knip de draad af en begin met de volgende kleur. Haak nu 4 losse en sla 2 steken over, maak vast met een halve vaste. Totaal 6 boogjes. Haak nu met dezelfde kleur in ieder boogje 5 stokjes en maak een halve vaste in de halve vaste van de vorige boogjes toer, zo krijg je vanzelf de blaadjes. Hecht de draden af en klaar is je bloem.

 

Veel succes en plezier met het maken van je bloem.

Laat een reactie achter