In onze serie gehaakte werkstukken in ruitjespatroon dit keer een leuk en vooral eenvoudig gehaakt boho tasje. Past geweldig bij de zomersjaal die we al eerder hebben gemaakt. Je kan hem maken in dezelfde kleur of gewoon een heel andere. We maken hem met stokjes, dat gaat lekker snel.

Benodigdheden

 • Katoen voor haaknaald 3,5 of 4.
 • Restjes katoen voor de rondjes.

Zo maak je het Boho tasje

Haak 36 losse + 3 keerlosse. Steek in de 4e losse vanaf de haaknaald en haak nu 36 stokjes. Begin de nieuwe toer altijd met 3 losse, dit is je eerste stokje. Haak zo door tot je 38 cm hebt. Haak 1 toer  2 vaste , 1 losse, 1 steek overslaan, 2 vaste, ( herhaal dit tot einde van de toer). Hecht je draad nu af. Sla nu 15 cm dubbel, (dit is het tas gedeelte) en naai de zijkanten dicht. De rest is het klepje. Knip nu draden voor de franje van ongeveer 30 cm ( handig om een boek dan zijn ze allemaal even lang). Maak de franje aan de tas, knoop ze in de gaatjes van je laatste toer.( zie foto bij de sjaal)

Versiering

Begin met een magische ring. Haak hierin 15 stokjes. Herhaal nog twee maal. Naai ze op de klep van je tasje.

Schouderband

De schouderband is gemaakt van gedraaid katoen. Neem ongeveer 3x de lengte als je nodig heb, en ongeveer 5 draden dik. vraag even aan je moeder of ze wil helpen. Draai nu ieder de andere kant op tot je draad wil gaan krullen en nog iets verder. Hang er nu iets zwaars aan, ga op een stoel staan en laat hem helemaal uitdraaien tot hij bijna stil hangt. Leg er nu aan beide kanten een knoop in en hou iets over als franje.

Naai hem aan de zijkanten van je tas, en klaar is ie.

 

Veel plezier met het maken van je tas.

 

 

 

1 reactie

 1. Oma op september 30, 2023 om 7:00 pm

  Voor onze kleindochter in roze .
  De handschoenen ,tasje,en sjaalgemaakt .
  Wat een mooi en leuk patroon .
  Heel erg bedankt.

Laat een reactie achter