Het ultieme Ibiza gevoel gewoon in je eigen achtertuin. Dat krijg je met deze superleuke versiering voor je voeten. Voor kinderen en hun moeders of grote zus. Met een klein beetje ervaring haak je deze voetversiering in een uurtje. Ga los met kraaltjes en leuke kleurtjes en maak er gewoon nog een paar. Onze modellen waren er helemaal weg van. Liever versierde slippers? Misschien is dit dan wat voor je.

Benodigdheden:

  • Leuke kleur dunne katoen voor haaknaald 3. Wij kozen er een met kleurverloop en een hele witte (leuk voor op bruine voetjes)
  • Haaknaald nr. 3
  • Kraaltjes

Zo maak je de voetversiering

Kijk steeds goed naar de foto’s, dat maakt de tekst gemakkelijker te begrijpen!

Haak 6 losse en sluit met een halve vaste. Haak nu 3 losse en 1 stokje, 1 losse ,2 stokjes ,1 losse ,2 stokjes, doe dit tot je 9 x 2 stokjes hebt, sluit met een halve vaste.

Haak nu 3 losse en vervolgens 3 stokjes ,2 losse ,3 stokjes in de volgende losse van de vorige toer, je krijgt nu je eerste hoekje. *Haak drie stokjes in de volgende opening en dan nog een keer 3 stokje in de volgende opening. Maak dan weer 3 stokjes, 2 losse, 3 stokjes in 1 opening en je hebt weer een hoekje* herhaal *tot* nogmaals. Let op!! Je bent de toer begonnen met 3 losse dit is je laatste stokje. Hecht de draden af.

Haak nu voor het teenstuk voor kinderen 15 losse en maak hem vast aan 1 hoek. Haak twee keer een lange ketting van losse voor de andere hoeken voor om het been, wij hebben 40 centimeter gehaakt, bevestig ze aan iedere hoek. Versier met kraaltjes, en klaar is je voetversiering.

Voor volwassenen, hebben we een extra tour gehaakt, 25 losse voor het teen stuk en 45 centimeter voor de streng losse voor om het been.

Weet je niet meer hoe losse, vaste en stokjes gehaakt worden? Kijk dan naar onze filmpjes.

Een fijne zomer met deze leuk versiering!

 

Laat een reactie achter