We hebben een gratis patroon voor je van een eenvoudig gebreide poes. Dit is weer zo’n schattig “toveren met lapjes patroon” wat prima te maken is door beginnende breiers, zoals kinderen. Kies je lievelingskleur, je hebt maar een klein beetje nodig en ga aan de slag. In een oogwenk heb je er een nieuw vriendje bij.

Benodigheden:

  • Restje wol voor breinaald 3.5 of 4
  • Draad zwart garen, dun
  • Een strikje
  • Wiebeloogjes
  • Beetje vulling
  • Maasnaald

Zo maak je de poes

Zet voor het lijf 25 steken op en brei 13 ribbels (26 toeren recht). Kant de steken losjes af. Laat een stuk draad hangen om straks te gebruiken om het lijf dicht te naaien. Zet voor het kopje 14 steken op en brei 7 ribbels (14 toeren recht). Kant de steken losjes af en laat weer een stuk draad hangen. Als laatste de oren, zet 5 steken op en brei 2 ribbels (4 toeren recht). Kant af. Brei nog een tweede oor.

In elkaar zetten

Vouw de opzet en de afkant rand naar elkaar toe en naai deze netjes dicht. Er ontstaat nu een soort buis. Naai een van de korte kanten ook netjes dicht, de naad moet aan de onderkant liggen. Doe nu wat vulling in de voorzijde en de achterzijde. Laat het midden zonder vulling. Naai nu de laatste korte kant ook dicht. Neem echt maar een klein plukje vulling anders gaat de poes er raar uitzien. Neem nu een draad van dezelfde kleur als de poes en naai midden door het lijf heen ongeveer drie centimeter aan de achterkant en twee centimeter aan de voorkant. Zo ontstaan er pootjes.

Naai nu het kopje aan de achterzijde dicht en rijg een draad door de bovenkant. Vul het kopje op met vulling. Naai de onderzijde dicht door hier ook een draad doorheen te rijgen. Trek aan en naai het kop je op het lijf, even achter de voorpootjes.

Naai de oortjes op het kopje en borduur met zwart garen een snuitje. Plak de wiebeloogjes op de kop of borduur de oogjes met zwart garen. Voor het staartje hebben wij van dezelfde kleur wol een stukje van ongeveer drie centimeter gepunnikt en die op het lijfje genaaid.

Kijk voor het in elkaar naaien goed naar de foto’s, dan gaat het vast lukken. Je kunt ook altijd even kijken naar onze handig filmpjes. Zin in nog een eenvoudig gebreide poes? Kijk dan hier.

Veel plezier met maken!

Laat een reactie achter