Deze vrolijke vogels worden gebreid in tricotsteek. Dat wil zeggen de heengaande toer recht en de teruggaande toer averecht. Een fijne oefening voor kinderen in averecht breien omdat deze vogels heel gemakkelijk te maken zijn. Is dat nog te moeilijk? Dan kun je de vogels ook helemaal recht breien, dan worden ze net zo leuk! Het materiaal zorgt ervoor dat ieder vogeltje er een beetje anders uit komt te zien. Je kunt naar onze filmpjes kijken als je het niet meer zo goed weet. We gaan van start.

Je hebt nodig:

  • verschillende kleurtjes wol voor naald nummer 5 of 6 (wij gebruikten Julia van Zeeman)
  • breinaalden nummer 5 of 6
  • Stompe naainaald
  • vulling
  • gekleurde kraaltjes, oogjes (glazen oogjes of wiebeloogjes), klein pomponnetje voor de neus

Zo maak je de vogel

Zet 18 steken op en brei tot een lengte van 9 centimeter in tricotsteek. Heengaande toer recht, terug brei je averecht. Kant de steken losjes af.

Vleugels

Zet 6 steken op en brei 6 naalden tricotsteek. Kant af. Brei nog een tweede vleugeltje.

In elkaar zetten van de vrolijke gebreide vogels

Neem de naald en doe er een draad in van dezelfde wol. Rijg nu de draad door de bovenkant (afgehechte kant) net onder de afhechting. Trek stevig aan. Steek nu de oogjes op de goede plaats. Controleer eerst of ze goed zitten en maak ze daarna vast met het ringetje. Naai nu aan de goede kant de twee zijkanten aan elkaar. De naad komt aan de achterkant van de vogel. Vul de vogel op, gebruik niet te veel vulling. Neem nu nog een draad en rijg die door de onderkant. Trek stevig aan en leg er een dubbele knoop in. Laat de draden aan de onderzijde hangen.

Naai de vleugeltjes aan de zijkanten en versier je vogel met wat kraaltjes of wat je verder leuk vindt.

Veel plezier met het maken.

1 reactie

  1. tessa op november 25, 2019 om 3:20 pm

    het is leuk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ben net begonen

Laat een reactie achter