Deze leuke kleurige visjes worden gebreid met dunne wol. Wij merken in onze cursussen dat de overgang naar het werken met dunne wol best wel een omschakeling is voor kinderen. Daarom bedachten we deze oefening;  visjes breien van dunne wol. Ze zijn zo al leuk, maar kinderen kunnen ze nog leuker maken door er bijvoorbeeld glitters op te plakken of kraaltjes op te naaien. Misschien ga je wel een hele school visjes breien.

Je hebt nodig:

 • restjes gekleurde wol met een dikte geschikt voor naald 3 of 3.5
 • breinaalden 3 of 3.5
 • wiebelogen, liefst een beetje groot
 • klein stukje vilt

Zo maak je de visjes

Zet met de breinaalden 15 steken op en brei 14 ribbels recht (dat is 28 toeren). Kant het lapjes af. Maak voor de staart een kwastje met een andere kleur wol. Doe dit door om een stukje karton wol te winden. Haal de wol eraf en wind een eindje uit de kant een draad om de wol bij elkaar te houden. Knip nu de draadjes los. Kijk hiervoor op de foto. Maak zo ook de vin, maar maak nu het kwastje veel minder dik. Knoop beiden vinnen aan de vis, zoals op de foto.

Plak het oog op de plek die je leuk vindt. Knip nu uit vilt een klein ovaaltje en plak dat met wat lijm aan de voorkant van de vis. Je kunt ook vragen of je moeder hem wil vastnaaien.

Nu is je vis klaar. Versier eventueel nog met kralen of glitterstickers. Je kunt eventueel ook twee lapjes breien en die aan elkaar naaien. Wanneer je er dan een beetje vulling in doet krijg je een mooie stevige vis die je op kunt hangen of neer kunt zetten.

Weet je even niet meer hoe het moet? Kijk dan naar onze filmpjes, opzetten, rechtbreien en afkanten. Dan gaat het vast lukken.

Veel plezier!!

1 reactie

 1. Kirsten J. op januari 14, 2020 om 8:14 pm

  Geweldig leuk.
  Volgens mij heel geschikt als eerste haakwerkje.
  Even een voorbeeldje maken en dan dubbel en opvullen.

Laat een reactie achter