Zelf een kerstversiering breien? Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Deze kerstbuideltjes zijn heel eenvoudig, snel klaar en heel erg leuk om te versieren. En als kerstversiering maak je ze natuurlijk in alle kerstkleuren zodat ze kunnen schitteren in de boom. Veel is er niet nodig, een regenachtige middag, wol, wat leuke stickers en lint. Wij hebben ze gebreid in tricotsteek. Is dat nog te lastig dan zijn ze ook prachtig in gewoon rechte steek. Probeer eens of ze zelf het patroon kunnen lezen, wij merken op onze cursussen dat dit best nog moeilijk is. Maar samen kom je er wel uit. Veel plezier met het maken.

Dit heb je nodig:

  • Restjes wol in kerstkleuren geschikt voor naald 5
  • Breinaalden nummer 5
  • Plukje vulling
  • Stickers van vilt, glitterstickers, kralen enz.
  • Lint
  • Naald met stompe punt

Zo brei je de kerstversiering

Zet 12 steken op en brei tricot (of recht) tot een lengte van 20 centimeter. Kant de steken nu losjes af. Vouw nu het lapje dubbel met de goede kant op elkaar. Naai de zijkanten met kleine steekjes dicht. Draai het zakje om en vul tot ongeveer 2 centimeter van de bovenkant. Gebruik niet teveel vulling, anders kun je het zakje niet meer sluiten. Knoop nu een strikje om de bovenkant zodat het een echt zakje wordt. Voor een beetje hulp kun je naar de foto kijken hoe wij dat hebben gedaan. Versier nu het zakje met alles wat je maar mooi vindt. Natuurlijk brei je er nog een paar, zet hem op! Nog meer kerstversiering breien? Misschien vind je deze kerstkabouter wel erg leuk om te maken.

Weet je niet meer hoe je tricot moet breien of hoe je moet opzetten of afkanten? Kijk dan hier naar onze filmpjes.

Tip: je kunt ook iets anders in het zakje stoppen, bijvoorbeeld snoep, chocolade of een klein cadeautje.

Een fijne kersttijd gewenst!

 

1 reactie

  1. Zelf een mini kersttruitje breien - knit kids op december 19, 2019 om 9:46 am

    […] vindt, kun je die ook weglaten. Wil je nog meer leuke dingen breien voor kerst? We hebben nog kerstbuideltjes voor je en een echte […]

Laat een reactie achter