In een heel oud breiboekje vonden wij ook al patronen van dieren gebreid van simpele lapjes. Hoe leuk is dat! Wij hebben er twee uitgekozen om na te maken. Een fijn patroon voor kinderen om zelf te breien. Onze ervaring (op de cursussen) is dat ze niet eens hulp nodig hebben om er een leuk dier van te maken. Dat kunnen ze ook prima zelf. Een fantastisch werkje dus voor al die druilerige dagen die ons te wachten staan. Weet je even niet meer hoe je recht moet breien, opzetten of afkanten? Kijk dan hier naar de filmpjes.

Dit heb je nodig:

  • restjes wol geschikt voor naald nummer 4
  • restjes gekleurd vilt
  • paar draadjes voor de snorharen
  • vulling
  • stompe naainaald met groot oog

Zo maak je ze

Zet met naald nummer vier 10 steken op en brei ribbels (recht) tot een lengte van 20 centimeter. Kant de steken losjes en netjes af.

In elkaar naaien

Vouw het lapje nu dubbel en naai de zijkanten met kleine steekjes netjes aan elkaar. Je hebt nu een soort zakje. Draai dit zakje om en doe er een pluk vulling in. Gebruik niet te veel anders krijgt hij niet de goede vorm. Naai nu de bovenzijde netjes dicht.

Nu kan het leuke deel beginnen. Knip pootjes, oortjes, neusje en oogjes uit vilt en lijm deze op je dier. Wij gebruikten een lijmpistool zodat het echt goed blijft zitten. Kijk wel even goed van te voren waar je de delen wilt hebben. Je kunt ook prima wiebelogen gebruiken of stickers, daar worden ze ook erg leuk van. Knip snorharen en plak deze onder de neus van het poesje en tadaaaa…. Klaar ben je!

Was dat niet leuk om te doen. We geven je de komende weken meer dieren gebreid van simpele lapjes en andere leuke patronen zodat je zonder vervelen door de winter komt. Veel plezier!

 

 

1 reactie

  1. Gebreide popjes - knit kids op april 7, 2020 om 8:14 am

    […] Nu kun je naar harte lust gaan versieren. De pruik van het linker popje maak je door om een stukje karton wol te winden. Doe hier aan een kant een draad omheen en knip de andere zijde door. Naai of plak op het hoofd. Vilt is ook prima als haar te gebruiken. Rol de zijkanten naar binnen of buiten voor een mooie krul. Plak eventueel een beetje vast. Wil je er een dier van maken? Kijk dan naar deze voorbeelden. […]

Laat een reactie achter