Wij merken dat rondhaken voor kinderen vaak nog heel lastig is, maar ze willen wel graag een amigurumi maken. Speciaal voor kinderen en alle andere beginnende hakers hebben we daarom een gehaakt beertje van lapjes gemaakt. Doe je mee, het is heel eenvoudig. Alleen voor het in elkaar zetten hebben kinderen wat hulp nodig. Een gehaakt beertje van lapjes is net zo leuk als  een beetje dat je in het rond wordt gehaakt, dus wie doet er mee?

Benodigdheden:

 • wol of katoen voor haaknaald 4
 • vulling
 • restje dunne zwarte wol
 • twee zwarte kraaltjes voor de oogjes
 • lintje

Zo maak je het beertje

Haak een ketting van 25 losse, keer om, haak een extra losse (dit is je eerste vaste) en haak nu verder in iedere losse een vaste. Je hebt nu 25 vaste. Keer om, haak een losse en haak op iedere vaste een nieuwe vaste. Ga zo door tot je lapje 15 centimeter lang is. Knip nu de draad op 20 centimeter af, haal door de lus en laat hangen.

Ga nu verder met de pootjes

Haak een ketting van 10 losse, keer om en haak een extra losse. Haak nu op iedere losse een vaste. Je hebt nu 10 vaste. Ga nu verder zoals je ook bij het lijfje hebt gedaan. Haak het lapje tot een hoogte van 6 centimeter. Knip nu de draad op 20 centimeter af, haal door de lus en laat hangen. Haak nog drie van deze pootjes.

Zo zet je het beertje in elkaar

Vouw de zijnaden van het lapje voor het lijf tegen elkaar aan zodat die aan de achterkant komt te liggen. Naai netjes dicht met de draad die je hebt laten hangen. Naai de bovenkant van het lapje ook netjes dicht. Nu vul je het lijfje op. Rijg een draad door de onderkant en trek deze stevig aan. Wikkel vervolgens een draad stevig om het lijf om de kop te vormen. Doe dat ongeveer 6 centimeter van de bovenkant. Knoop stevig vast. Neem nu een draad in de naald en naai de hoekjes zodat je oortjes krijgt. Kijk goed naar de foto hoe wij dat hebben gedaan.

Naai de pootjes op dezelfde wijze aan elkaar, vul op en naai aan het lijf. Borduur de neus, naai de kralen op de kop en strik het lint om het nekje. Tip: weet je het even niet meer, kijk dan naar onze instructiefilmpjes!

Klaar is je beer!

 

 

5 reacties

 1. Eenvoudige gehaakte pannenlap - knit kids op november 6, 2020 om 10:41 am

  […] 3Tip: meer haken, misschien vind je dit eenvoudige beertje […]

 2. Berthe op juli 17, 2021 om 10:37 am

  Heel leuk !

 3. Berthe op juli 17, 2021 om 10:38 am

  Heel leuk!

 4. Piet op juli 28, 2021 om 9:46 am

  Leuk

 5. vlijtig liesje op december 1, 2022 om 4:06 pm

  Ontzettend leuk !

Laat een reactie achter