Deze schattige gebreide popjes zijn bedoeld om kinderen meer routine te geven in het breien. Hoe meer ervaring ze krijgen hoe makkelijker en mooier het gaat worden. Het zijn erg eenvoudige lapjes die ook nog gemakkelijk in elkaar te zetten zijn. Daarna kunnen ze gaan versieren, versieren en nog eens versieren. Wij hebben ze in tricotsteek gebreid, maar dat hoeft niet. Je kunt de gebreide popjes ook prima recht breien, dan worden ze net zo leuk.

Benodigdheden:

  • restje gekleurde wol, dikte is niet zo belangrijk
  • bijpassende breinaalden
  • een dikke naald met stompe punt
  • vulling
  • vilt, oogjes, kleine pompons enz.
  • lijmpistool of textiellijm

Werkwijze

Zet 10 steken op en brei tot een lengte van 20 cm in tricotsteek. Dat is de heengaande naald recht en terug brei je averecht. Weet je niet meer hoe dat gaat? Kijk hier dan naar ons filmpje. Je kunt de gebreide popjes dus ook helemaal recht breien. Gebruik je hele dikke wol dan moet je het lapjes wel wat langer maken. Het moet dubbelgevouwen een rechthoek zijn.

Sla nu het lapje dubbel en naai de zijkanten met kleine steekjes aan elkaar. Draai het werkje om en vul met een plukje vulling. Gebruik niet te veel, anders ziet je pop er straks raar bobbelig uit. Naai nu het laatste stukje dicht.

Nu kun je naar harte lust gaan versieren. De pruik van het linker popje maak je door om een stukje karton wol te winden. Doe hier aan een kant een draad omheen en knip de andere zijde door. Naai of plak op het hoofd. Vilt is ook prima als haar te gebruiken. Rol de zijkanten naar binnen of buiten voor een mooie krul. Plak eventueel een beetje vast. Wil je er een dier van maken? Kijk dan naar deze voorbeelden.

Heel veel plezier met het maken!

 

Laat een reactie achter