Dit is een superfijne gebreide tas met pompons om te maken, snel klaar en je wordt er erg vrolijk van. Deze gebreide tas is in tricotsteek, maar recht gaat ook uitstekend. De wol is lekker dik zodat je erg snel opschiet. Vooral kinderen vinden dat fijn. Hij is redelijk kort, maar wil je hem langer dan kun je de tas eenvoudig langer maken door meer toeren te breien. De kleurige pompons naai je later waar je maar wilt.

Benodigdheden:

  • dikke wol voor breinaalden nummer 8 of 9
  • breinaalden 8 of 9
  • restjes gekleurde wol
  • pomponmaker of cirkels van karton
  • naainaald met groot oog en stompe punt
  • haaknaald nummer 8

Werkwijze

Zet 20 steken op en brei de eerst vier naalden recht. Ga daarna over in tricotsteek of blijf lekker recht breien. Brei nu tot een hoogte van 40 centimeter of de hoogte die je wilt hebben. Brei nu opnieuw vier naalden recht en kant de steken losjes af. Die naalden recht zijn belangrijk om te voorkomen dat de bovenkant van je tas gaat omkrullen.

Vouw de lap aan de verkeerde kant dubbel en naai de zijkanten met kleine steekjes netjes aan elkaar. Draai de tas om. Haak nu een lange draad losse voor het hengsel. Je bepaalt zelf hoe lang je die wil hebben. Kort voor aan je hand of lang voor over je schouder. Naai het hengsel stevig vast aan de uiteinden. Maak pompons in je favoriete kleuren en naai ze vast op de plekken die je leuk vindt. Wij maakten er drie aan iedere kant in lekker felle kleurtjes. Je kunt eventueel ook een drukknoop aan de binnenkant naaien om de tas goed te kunnen sluiten.

Tip: weet je even niet meer hoe averecht breien of losse haken gaat? Kijk dan hier naar onze filmpjes.

Heel veel plezier met het maken van je pompon tas!

1 reactie

  1. Tasje met franje - knit kids op juli 13, 2020 om 9:21 am

    […] Naai de zijkanten van je tasje met kleine steekjes aan de verkeerde zijde dicht. Draai de tas om. Haak nu met het franjegaren een toer vasten om de klep. Doe dat aan de goede kant van het tasje. Wij hebben hier twee toeren gehaakt om een nog dikkere franje te krijgen. Je kunt eventueel ook nog een hengsel haken en deze aan weerszijde van het tasje vastnaaien. Meer tasjes maken? Probeer dan het tasje met  pomponnen […]

Laat een reactie achter