Een eenvoudig gehaakte pannenlap speciaal voor alle beginnende hakers en haakster. Lekkker een ouderwets modelletje, waar helemaal niets mis mee is. Je kunt hem maken in de leukste kleurtjes, of passend bij je keukenspullen natuurlijk. Je moet een beetje ervaring hebben met stokjes, vaste en losse haaksteken. Maar wij helpen je natuurlijk met hele duidelijke foto’s en filmpjes voor als je het niet meer zo goed weet. Je zult zien dat hij veel gemakkelijker is dan het lijkt. Het is echt een eenvoudig gehaakte pannenlap! We gaan beginnen.

Wat heb je nodig:

  • restjes gekleurde katoen
  • haaknaald nummer 3 of 3.5
  • een stompe naald met groot oog om de draadjes weg te werken

Beschrijving van de gehaakte pannenlap.

Begin met het haken van een ketting van 16 losse en sluit hem met een halve vaste tot een ring. Haak nu 2 losse, dit is de eerste vaste. Haak nu net zoveel vaste in de ring tot hij mooi gevuld is. Foto 1.

Foto 1

In de volgende toer haak je 3 losse (dit doe je aan het begin van iedere nieuwe toer) dan 5 stokjes in dezelfde steek, 1 losse, 6 stokjes. Je hebt dus evenveel stokjes aan beide kanten van de middelste losse. Keer het werk om voor de volgende toer. De rest van de ring dient straks ophanglus. Zie foto 2.

Foto 2

Ga nu verder met de volgende toer door

in iedere steek een stokje te haken en in de losse van de vorige toer steeds 2 stokjes  (zie foto 3).  Dit is dus het punt waarop je steeds blijft meerderen. Blijf dit herhalen terwijl je van kleur wisselt, net zoals je het zelf leuk vindt. Ik heb twee kleuren gebruikt maar gebruik er zoveel als je zelf wilt. Ga door totdat je de pannenlap groot genoeg vindt. Hecht nu af en werk alle draadjes netjes en onzichtbaar weg in je pannenlap. Haak een tweede pannenlap zodat je een leuk setje hebt.

Foto 3Tip: meer haken, misschien vind je dit eenvoudige beertje leuk!

Veel plezier met het maken van je pannenlap.

Laat een reactie achter