Hier wordt je vrolijk van, een kleurige  gebreide rups die heel eenvoudig te maken is. Ook door kinderen die pas geleerd hebben hoe ze moeten breien. Wij noemen deze gebreide rups Ronnie. Wil jij ook een Ronnie maken? Wij vertellen je hoe je dat doet.

Nodig:

  • restjes gekleurde wol voor breinaald nummer 4
  • set breinaalden nummer 4
  • vul materiaal
  • oogjes
  • naainaald met stompe punt
  • chenille draad

Hoe maak je de rups

Zet 25 steken op met naald nummer 4.5 of 5. Brei nu in een streeppatroon. Je breit steeds vier ribbels (8 naalden) recht. Je hebt in totaal 8 strepen nodig.

Ga nu over naar de kleur voor de kop. Zit in de eerste (heengaande) naald 7 steken verspreidt over de toer erbij.

Brei nu verder in tricotsteek (heengaande toer recht, teruggaande toer averecht). Brei in totaal 15 naalden. Minder nu in de heengaande toer 4 steken door twee steken samen te breien. Verdeel deze minderingen over de toer.

Brei teruggaande toer averecht. De volgende toer minder je drie steken. Een aan het begin, een in het midden en een aan het einde van de toer. Brei weer averecht terug.

Kant nu alle steken losjes af.

Afwerking

Leg de goede kanten op elkaar en naai met de restjes draad de rug van de rups dicht. Doe dat ook met het hoofd. Steek alle draden verder netjes weg. Draai de rups nu om en steek het buigdraad in de rups. Vul de rups hieromheen op. Rijg nu een draad door de onderkant en trek deze aan. Werk de draad weg. Bevestig de ogen en rijg ook een draad om de bovenzijde van de kop. Trek aan en werk de draden weg.

Rijg nu een draad door de overgang kop en lijf en trek deze een beetje aan zodat je een nekje krijgt.

Sjaal

Zet 45 steken op en brei drie naalden recht. Kant losjes af. Werk de draden weg en knoop de sjaal om de nek van de rups.

Steeltjes

Wij punnikten twee steeltjes (ongeveer 5 centimeter lang) en staken daar een stukje chenilledraad door zodat je de steeltjes kunt buigen. Naai ze op de kop.

Borduur nog een mond en klaar is Ronnie.

Heb je een beetje hulp nodig? Kijk dan naar onze filmpjes.

Laat een reactie achter