Heel er leuk om te zien en heel gemakkelijk te maken, deze gehaakte capuchonsjaal. Sjaal en muts ineen. Ideaal voor kinderen, raakt de muts niet meer kwijt. Ze staan ook nog eens erg leuk. Dus wat houd je tegen? Ga vandaag nog aan de slag en maak je eigen gehaakte capuchonsjaal.

Benodigdheden:

  • 400 gram garen voor naalddikte 4 of 5
  • haaknaald nummer 8

We haken deze sjaal in de suzette steek, met een haaknaald die dikker is dan wordt aangegeven voor het garen, de sjaal voelt dan soepeler aan. De suzette steek lijkt een moeilijke steek maar als je vaste en stokjes kan haken, gaat het  je zeker lukken. Onze capuchonsjaal heeft de volgende afmetingen: breedte 30 cm en lengte tot de muts 60 cm. De muts is 25 cm bij 50 cm breed. Maar het staat je natuurlijk vrij om hem groter of kleiner te maken. Voor een volwassene bijvoorbeeld.

Werkwijze

Zet met haaknaald 6 een ketting op van 30 cm. Haak in de eerste toer 1 losse en een stokje in dezelfde steek. Sla nu 1 steek over en haak weer 1 vaste en 1 stokje in dezelfde steek, blijf dit herhalen tot het einde van de toer. Maar LET OP!! In de laatste steek eindigen we de toer met alleen een vaste, draai het werk om en begin met 1 losse ( dit is je eerste vaste) en een stokje in dezelfde steek.

Haak op deze wijze 60 cm en maak aan het einde van de toer 25 cm aan losse erbij ( dit wordt de muts). Haak nu verder tot hij 50 cm breed is. Haak dan verder aan alleen het sjaal gedeelte tot je aan die kant ook 60 cm hebt. Naai nu de bovenkant van de muts aan elkaar en maak er eventueel nog een pompon op( hoeft natuurlijk niet).

Heb je hulp nodig? Kijk hier dan naar een van onze filmpjes.

Veel haak- en draagplezier!

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter