Ach, kijk het vosje lekker slapen, ondertussen bewaakt hij wel je telefoon. Dit leuke gebreid telefoonhoesje maak je zelf van een lang lapje wat vervolgens twee keer gevouwen wordt. Oortjes erop, oogleden borduren, een opvallende neus en klaar is je telefoonvos. Wij hebben gemaakt voor een normaal formaat telefoon. Heb je een grotere telefoon dan moet je een paar steken meer opzetten. De minderingen voor de neus kun je wel aanhouden. Het gebreid telefoonhoesje mag beste een beetje goed aansluiten, zodat je telefoon er niet uitvalt.

Je hebt nodig:

  • Een halve bol wol, die een beetje stevig aanvoelt en geschikt is voor naald 4
  • Een stompe en een scherpe naald
  • Zwarte borduurzijde
  • Kraal, knoop of vilten bolletje voor de neus
  • Breinaalden 4

Zo maak je het vosje

Zet 15 steken op en brei 4 naalden recht (2 ribbels). Ga nu verder in het volgende patroon:

Naald 1: recht. Naald 2: 2 steken recht, 12 steken averecht, 2 steken recht. Herhaal deze twee naalden tot je een hoogte van ongeveer 34 centimeter hebt bereikt.

Minderen voor de snuit

Minder altijd in de heengaande toer recht. Brei 1 steek recht, 2 steken samen breien, naald uitbreien tot de laatste 3 steken, 2 steken men breien en 1 steek recht. (13 steken over) Brei de teruggaande toer averecht. Brei daarna een toer recht zonder minderen en een toer averecht. In totaal dus vier toeren. Herhaal de vier toeren nog 4x. Je hebt nu 5 steken over. Haal deze steken door een stompe naainaald en trek ze aan.

Oortjes

Zet 8 steken op en brei 2 naalden recht. Volgende toer: brei 1 steek, 2 steken samen, 2 steken recht, 2 steken samen, 1 steek recht. Brei de teruggaande toer recht. (6 steken over). Minder de volgende toer weer 2 steken zodat je 4 steken krijgt. In de volgende toer 1 steek minderen en de laatste twee  steken door de naald halen. Brei het tweede oortjes precies hetzelfde.

Afwerking

Vouw nu de onderkant om net zo hoog als je telefoon, hou de verkeerde kanten op elkaar. Naai de zijkanten met kleine onzichtbare steekjes dicht. Je kunt nu de snuit als klep naar voren vouwen. Naai boven op de kop de oortjes, vervolgens de ogen met borduurzijde of dunne wol en tenslotte de neus. Kijk goed naar het plaatje zodat je ziet hoe het moet. Weet je het even niet meer, bekijk dan onze filmpjes. 

Veel plezier met je telefoonvos.

 

1 reactie

  1. […] 2. Gebreid telefoonhoesje […]

Laat een reactie achter