Wanneer je als kind net kunt breien verlang je ernaar om iets te maken wat je echt kunt gebruiken. Het eerste wat dan in je opkomt is een sjaal. Een sjaal is een prima eerste werkstuk, maar nog best erg veel werk. Deze handige en lekker warme gebreide capesjaal is net zo leuk en heel wat sneller klaar. Met dikke pennen en leuke dikke wol gaat het je zeker lukken. We hebben deze warme gebreide capesjaal gemaakt  op naald nummer 10 in ribbels (recht). Weet je niet meer hoe dat gaat? Kijk dan hier naar onze filmpjes. Zo en nu gaan we aan de slag.

Benodigdheden:

  • dikke wol, geschikt voor naald nummer 10
  • breipennen nummer 10
  • naainaald met groot oog
  • grote knoop

Zo maak je de capesjaal

Zet met naald nummer 10 in totaal 52 steken op. Deze maat is geschikt voor kinderen van 7 tot ongeveer 12 jaar. Je kunt voor een jonger kind wat minder steken opzetten. Brei nu in de rechte steek 16 ribbels. Dat zijn 32 toeren. Je kunt de capesjaal ook nog iets hoger breien bijvoorbeeld als hij ook nog je kin een beetje warm moet houden. Dan brei je nog wat ribbels extra. Kijk terwijl je breit even wat je lekker vindt zitten. Is de capesjaal naar wens, dan kun je de steken losjes afkanten. Ook hier hebben we een filmpje van op onze site.

Werk nu de draden onzichtbaar weg met de naald. Nu moet je even goed kijken waar je de knoop wilt hebben. Het meest handigst is halverwege de sjaal. Heb je een goede plek? Naai de knoop dan vast. Je kunt de sjaal zowel onder als boven je jas gebruiken. Veel plezier met het maken en met het dragen natuurlijk.

Heb je zin om nog iets te maken, dan vind je vast onze handwarmers leuk of deze leuke muts voor erbij.

 

 

 

 

Laat een reactie achter