Gebreide pop

Deze gebreide pop wordt in een stuk gebreid. Helemaal in tricotsteek (afwisselend een toer recht en dan een toer averecht) maar het is ook mogelijk een deel, bijvoorbeeld de trui in ribbels (recht) te breien. Gebruik wol voor naald 3 of 4 in gezellige kleurtjes. Zullen we beginnen aan deze leuke gebreide pop?

 Benodigdheden:

  • restjes wol
  • vulling
  • twee kraaltjes voor de ogen
  • stukje zwart garen voor de mond
  • naainaald met groot oog

 Zo maak je de pop

We beginnen bij de schoenen. Zet 20 steken op in de kleur die je voor de schoenen hebt uitgekozen. Brei 6 naalden tricotsteek (heengaande toer recht, teruggaande toer averecht). Eindig met een toer averecht. Wissel naar de kleur van de broek en maak meteen de eerste toer 8 steken bij.

Brei nu verder in tricotsteek 20 toeren in de broekkleur. Wissel naar de kleur voor de trui. Nu kun je kiezen om de trui recht te breien of door te gaan in tricotsteek. Brei 15 toeren voor de trui.

Wissel nu naar de kleur voor het gezicht. Deze moet wel in tricotsteek worden gebreid anders wordt het gezicht zo grof. Brei 12 toeren gezicht. Wissel nu naar de kleur van de muts. Brei 12 toeren muts.

Je kunt eventueel de laatste paar toeren wat minderen. Kant de steken losjes af.

In elkaar zetten

Nu zetten we de pop in elkaar. Leg de beide zijkanten tegen elkaar aan de achterzijde. De naad komt dus achter. Naai netjes en onzichtbaar aan elkaar. Eventueel aan de verkeerde kant en dan omdraaien.

Rijg een draad door de bovenzijde van de muts en trek stevig aan. Vul je pop nu op. Niet te veel vulling anders kun je hem niet meer vormgeven.  Naai nu de voetjes aan de onderzijde dicht. Neem een draad in de kleur van de schoenen en naai middendoor de voetjes. Doe dat ook bij de broek zodat er twee benen ontstaan. Neem een draad in de kleur van het hoofd en wikkel die strak om de nek om het hoofd te vormen. Als laatste neem je een draad in de kleur van de trui en naai je de armen in vorm. Versier je pop zoals jij dat leuk vindt.

Weet je niet goed meer hoe je averecht breit. Kijk dan hier.

 

Laat een reactie achter