Mmmmm, hou jij ook zo van ijsjes? Wij zijn er dol op, daarom hebben we onze lievelingsijsjes gemaakt als sleutelhanger. Ze zijn gehaakt volgens een zeer eenvoudig patroon. Maak ze voor iemand die dol is op een Magnum of Solero. Je kunt er zelfs een perenijsje van maken wanneer je de goede kleur wol kan vinden. Leuk om te doen onder de parasol voor je tent of in je tuin.

Nodig:

 • wol in ijstinten, sinaasappel, aardbeien, frambozen, chocolade ect. Geschikt voor haaknaald 3 of 3.5.
 • restje witte wol, geschikt voor haaknaald 3 of 3.5
 • beetje vulling
 • ijsstokjes (gewoon een ijsje opsmikkelen, stokje wassen en laten drogen)
 • textiellijm
 • sleutelhanger

Type Solero en aardbeienijsje

Begin met het gekleurde garen. Zet een ketting op van 7 losse. Begin nu in de tweede losse en haak 6 vaste. Haak vervolgens in de laatste nog twee losse extra. Ga nu verder aan de andere kant van de streng. Haak weer 6 vaste. Ook hier weer in de laatste twee vaste extra haken. Sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste waarmee je bent begonnen. Je kunt nu in het rond haken.

Tweede toer: Begin met een losse, haak nu 6 vaste. Haak op de volgende twee vaste twee vaste, 6 vaste. Op de laatste twee vaste weer ieder twee vaste haken. Je hebt nu 20 vaste in totaal.

Haak nu 16 toeren (rondjes) van 20 vaste. Je kunt de toer steeds sluiten, maar je mag ook gewoon door haken in het rond. De volgende toer wissel je naar wit. Haak twee toeren wit. Vul alvast je ijsje een beetje op. In de volgende drie toeren gaan we minderen. Je begint met het haken van 6 vaste, dan haak je 2x 2 vaste samen. Kijk op onze filmpjes als je niet meer weet hoe dit gaat. Haak weer 6 vaste en dan weer 2x 2 steken samen. Je hebt nu 16 steken. De volgende toer herhalen we dit weer, maar nu beginnen we met 4 vaste, 2x twee samen, 4 vaste en weer 2x 2 samen haken. Je hebt nu nog maar 12 steken over. Vul nu de rest van het ijsje op. De laatste toer haak je alle steken samen.

Neem nu je ijsstokje en stop die in je ijsje. Doe aan de rand, bij het haakwerk van textiellijm. Rijg nu de draad door de overige steken en trek stevig aan. Hecht de draad af. Je stokje zit nu goed vast. Bevestig de sleutelhanger.

Type chocoladeijsje

Haak dit ijsje precies zoals hierboven beschreven, maar wissel niet van kleur.

Veel haakplezier!

Hulp nodig? Kijk dan naar onze filmpjes.

 

 

 

 

1 reactie

 1. wietske op april 23, 2023 om 6:11 pm

  dit is echt creatief zijn, super!!!
  wietske

Laat een reactie achter